Dina nya sorteringskärl är på väg

Sorteringskärlen 1 och 2. Foto: Wizworks Studios

Snart drar vi igång den nya avfallshanteringen för dig som bor i ett eget hus eller har ett fritidshus i Smedjebackens kommun. Under maj och juni kommer vi att ställa ut de nya kärlen. Företaget PWS Nordic hjälper oss med utkörningen. När just du får dina sorteringskärl kan vi inte säga exakt, då det är många kärl som ska köras ut.

 

Ställ fram de gamla avfallskärlen

Samtidigt som vi levererar de nya sorteringskärlen, hämtar vi de gamla kärlen. Låt därför det bruna kärlet stå framme väl synligt till dess att du har fått dina nya kärl. Ställ även fram det gröna avfallskärlet om du vill att vi ska hämta det.

 

Håll utkik efter ditt startpaket

Du får ett startpaket med allt du behöver för att komma igång med sorteringen. Startpaketet hittar du i sorteringskärlet märkt 2. Om du har valt att dela kärl med en granne har vi lagt två startpaket i kärlet. Har du abonnemang Central uppsamlingsplats kommer vi att leverera startpaketet till din fastighet i maj eller juni.

 

När ska du börja sortera?

Börja sortera när de nya kärlen har kommit på plats.

 

Mer information

I startpaketet kommer det att finnas utförlig information om hur du sorterar ditt avfall. Här på wbab.se hittar du också information om den nya avfallshanteringen. Vi uppdaterar informationen löpande.