Byte av gamla vattenmätare till nya fjärravlästa mätare

Vi arbetar med att byta ut de gamla vattenmätarna till nya fjärravlästa mätare till dig som har kommunalt vatten. Vår ambition är att alla hushåll i Ludvika och Smedjebackens kommuner ska ha fått sin gamla vattenmätare utbytt till en ny fjärravläst mätare senast år 2025. 


Med de fjärravlästa vattenmätarna behöver du som kund inte längre läsa av och rapportera mätarställningen till oss, det sker automatiskt. Vattenförbrukningen får en bättre uppföljning och vi får ett säkrare underlag för din fakturering. Vi får även möjlighet att via vattenmätaren upptäcka vattenläckor. Du kommer att få information om vad det innebär för dig i god tid före bytet.

Äldre mätare måste fortfarande läsas av manuellt

Du som fortfarande har en äldre vattenmätare får ett självavläsningskort utskickat till dig en gång per år som du fyller i och skickar tillbaka till oss. Vill du hellre lämna din mätarställning digitalt går det bra direkt på vår webbplats.


Har du frågor om vattenmätarbytet är du välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 0240-309 90 eller via e-post info@wbab.se.


Läs mer om din vattenmätare. Öppnas i nytt fönster.