Matavfall

Äger eller driver du café, restaurang, storkök eller matbutik?

Då uppstår det mycket matavfall och du ska enligt gällande föreskrifter ha ett abonnemang för detta. Det är vi på WBAB som ansvarar för insamling och omhändertagande av det utsorterade matavfallet. Vi hjälper gärna till med råd och tips samt beräkningar på hur många kärl du behöver och hur du kommer igång med sorteringen.

Använd bara papperspåsar för matavfall

Lägg matavfallet endast i papperspåsar avsedda för matavfall. De är tillverkade av ett speciellt sorts papper för att klara fuktigt matavfall.


Beställning av matavfallspåsar

Du som äger eller driver café, restaurang, storkök eller matbutik i Ludvika kommun och vill köpa nya matavfallspåsar av oss, använd formuläret nedan för att beställa påsar. Vid beställning av minst fem buntar med påsar erbjuder vi fri leverans.


Vid köp av färre än fem buntar hänvisar vi dig att köpa påsar direkt på plats på Björnhyttans eller Fredriksbergs återvinningscentral.

Olika typer av matavfallspåsar

Lägg matavfallet endast i papperspåsar avsedda för matavfall. Matavfallspåsarna är av vattenavvisande kraftpapper för att klara fuktigt matavfall. Varje bunt med 22 liters-påsar innehåller 100 påsar. Varje bunt med 45-literspåsar innehåller 20 påsar. Vi har en veckas leveranstid så tänk på att beställa påsar i god tid innan de tar slut.


Påsarna finns i två storlekar:

  • 22 liter, storlek 320 x 160 x 430 mm.
  • 45 liter, storlek 550 x 180 x 650 mm.


Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till vår kundservice på telefon 0240-309 90 eller via e-post info@wbab.se.


Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.


VÄXEL

0240-309 00


KUNDSERVICE

0240-309 90

Köp av påsar direkt på återvinningscentralen


Vill du köpa ett färre antal än fem buntar med påsar erbjuder vi direktköp vid någon av våra återvinningscentraler.


På Björnhyttans återvinningscentral kan du köpa nya påsar direkt av personalen på plats eller vid luckan i vågen på återvinningsanläggningen. För att komma till vågen följer du vägen runt anläggningen.


Du som driver verksamhet i Fredriksberg kan köpa påsar direkt av personalen på återvinningscentralen.