En man läser av sitt körkort i kortläsaren för incheckning under flexöppet. Foto: Wizworks Studios

Flexöppet

Tjänsten flexöppet är till för privatpersoner. Med flexöppet kan du som är folkbokförd i Smedjebackens kommun och har fyllt 18 år besöka Nytäppans återvinningscentral även utanför våra vanliga öppettider när återvinningscentralen är obemannad. Du använder ditt körkort som nyckel till anläggningen.


Återvinningscentralen har flexöppet klockan 9–21 alla dagar i veckan med undantag för vissa större helger då centralen är stängd även för dig med flexöppet.

 

Följande dagar är återvinningscentralen stängd:

  • trettondedag jul
  • långfredagen
  • påskafton
  • påskdagen
  • annandag påsk
  • julafton
  • juldagen
  • annandag jul
  • nyårsafton
  • nyårsdagen.


För att få tillgång till flexöppet behöver du först gå en utbildning på Nytäppans återvinningscentral. Utbildningen tar cirka en timme. Du får bland annat lära dig hur du kommer in och ut, hur du sorterar och hanterar olika sorters avfall och vad du ska göra om olyckan är framme.

Flexöppet innebär inga förändringar för vanliga besök

De ordinarie öppettiderna på Nytäppans återvinningscentral är samma som tidigare måndag klockan 9–19, tisdag, onsdag, torsdag och fredag klockan 9–16 och lördagar klockan 9–13 för den som inte registrerar sig för flexöppet. Under dessa tider fungerar det som vanligt, det vill säga grinden till anläggningen är öppen, återvinningscentralen är bemannad och alla invånare i både Smedjebacken och Ludvika är välkomna. Det gäller även dig som har fritidshus eller är företagare i någon av kommunerna. De ordinarie öppettiderna kan komma att ändras längre fram om många väljer att använda flexöppet.

Anmäl dig till utbildningen för flexöppet

Vi kör utbildningen på måndagar klockan 16.30–17.30 och 17.45–18.45. Onsdagar och torsdagar klockan 7.30–8.30.

 

Obs! Under sommarperioden, 24 juni till 18 augusti 2024, gör vi tillfälligt uppehåll med utbildningspassen. Du har därför inte möjlighet att gå utbildningen under den tiden.

 

Du väljer den veckodag och tid som passar dig. Vi håller utbildningen när minst fem personer har anmält sig. Max. antal deltagare per utbildningspass är åtta stycken. Du kommer att bli kallad via sms. Om många anmäler sig och vill gå utbildningen kan du få vänta ett tag. Det är ”först till kvarn” som gäller. När du har gått utbildningen aktiverar vi ditt körkort så att du kan besöka återvinningscentralen under flexöppet.

 

Här registrerar du dig för flexöppet och anmäler dig till utbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vi behöver kunna kontakta dig

Det mobilnummer som du lämnar vid registreringen till tjänsten flexöppet kommer vi att använda för att informera dig via sms om driftstörningar eller annan information som rör flexöppet. Kom därför ihåg att meddela oss om du byter mobilnummer annars kan du missa viktig information.


Mer information om hur flexöppet fungerar

Här hittar du svar på vanliga frågor om flexöppet


KUNDSERVICE

0240-309 90