Kompostjord och grep. Foto: Mostphotos

Anläggningsjord

På Björnhyttans avfallsanläggning tillverkar vi en anläggningsjord som består av rötat slam, torv och sand. Den är lämplig för inblandning i befintliga planteringsytor och är siktad genom 20 mm såll. Vid sådd av frön eller vid plantering av örtartade växter blandas den mullrika jorden med befintlig jord. Jorden har lågt pH-värde och passar därför till växter som trivs i sura jordar, som till exempel Rhododendron. Vid användning till andra växter rekommenderar vi dig att även kalka jorden. Vår anläggningsJord är näringsrik och du behöver inte tilläggsgödsla de första åren efter att du har lagt ut den. Jorden uppfyller alla ställda miljökrav gällande innehåll av metaller eller synliga föroreningar.


Försäljning sker endast under våra ordinarie öppettider och lastning i mån av tid för vår personal.


Öppettider på Björnhyttans återvinningscentral

Dag

Öppet

Måndag – onsdag

9–19

Torsdag – fredag

9–16

Lördag

9–13Öppettider på Nytäppans återvinningscentral

Dag

Öppet

Måndag – tisdag

9–19

Onsdag – fredag

9–16

Lördag

9–13


Från och med 2021 har vi inte längre möjlighet att sälja anläggningjord till företag och kommuner. Jorden säljs därför endast till privatpersoner och i mån av tillgång. Ring gärna i förväg för att få information om tillgången på jord. Vi lastar din släpvagn med jord för 230 kronor (inklusive moms). Släpvagnen får inte ha kåpa. Betalning sker via swish eller faktura.


För mer information, kontakta Björnhyttans återvinningscentral på telefon 0240-309 70 eller Nytäppans återvinningscentral på telefon 0240-309 60.


VÄXEL

0240-309 00

 


KUNDSERVICE

0240-309 90