Vi söker roliga, livliga och fina bilder till miljökalendern 2020!

Kvinna står redo med kameran. Foto: Mostphotos

Vi söker bilder fotograferade i Ludvika och Smedjebackens kommuner till nästa års miljökalender. Vi behöver din hjälp! Mejla dina bästa bilder till oss senast tisdagen den 1 oktober 2019. Av de inkomna bidragen väljer vi ut ett antal bilder som får medverka i nästa års upplaga av miljökalendern. Blir din bild utvald belönas du med ett presentkort.


Fototävling 2019 – Tävlingsinformation

Månadsbilder

Av de inkomna tävlingsbidragen utser vi månadsbilder och eventuellt även en eller flera omslagsbilder. Införda bilder i kalendern belönas med presentkort (värde 500 kronor).


Dina egna bilder

Du får endast delta med bilder som du själv har fotograferat och som du äger upphovsrätten till. Du får skicka in totalt fem bilder.


Motiv

Vi söker årstidsbilder från din närmiljö. Vi vill att bilderna ska förmedla någon form av ”liv och rörelse”. Ute eller inne. Tätort eller landsbygd. Helhet eller detalj. Gärna bilder på människor, gammal som ung, och djur. Kanske en solig dag i pulkabacken med mormor och morfar, en romantisk picknick bland vitsipporna i den ljusgröna björkskogen, midsommarfirande i solnedgången med vännerna, lek bland färgsprakande höstlöv med hundvalpen eller någonting helt annat.


De flesta som deltar i vår fototävling brukar skicka in sommarbilder, vi vill därför påminna om att vi även behöver bilder från årets övriga månader.


Viktigt att tänka på om du fotograferar människor

Vi vill gärna ha bilder med människor. Tänk bara på att du behöver samtycke från eventuella personer som kan identifieras på bilden. Vinnande bilder kan, förutom medverkan i miljökalendern 2020, även komma att publiceras i annat tryckt material, på vår webbplats wbab.se, i sociala medier och vid andra arrangemang.


Om din bild blir utvald kommer vi att skicka ett formulär där din modell/modeller ger sitt samtycke till att medverka på bilden, enligt Dataskyddsförordningen (EU 2016:679, GDPR) samt Dataskyddslagen och övrig kompletterande nationell lagstiftning. Finns det barn med på bilden behöver båda vårdnadshavarna ge sitt skriftliga samtycke i formuläret.


Bildkvalitet

Bilderna behöver vara

  • högupplösta, 300 dpi, för att kunna användas i tryck
  • minst i storlek A4
  • helst i liggande format
  • i färg
  • i bildformat JPEG eller motsvarande.


De bilder vi väljer ut kan komma att beskäras, färgjusteras och retuscheras.


Övrigt

Vi på WBAB förbehåller oss rätten att använda alla vinnande bilder i framtida marknadsföring i trycksaker, på webb, i sociala medier och vid andra arrangemang, utan extra ersättning till fotografen.


Har du bilderna vi söker?

Mejla dina bilder som bifogade filer senast tisdag 1 oktober 2019 till: lina.grandin@wbab.se. Skriv: ”Fototävling 2019” i ämnesraden.


I ditt mejl eller i ett bifogat separat textdokument beskriver du vad varje bild föreställer och vilka personer som är med, var den är tagen och när (månad och år) samt ditt namn, adress och telefonnummer.

 

Det går också bra att skicka dina bilder och kontaktuppgifter med sprend.com (eller motsvarande) eller lägga bilderna på ett USB-minne och skicka dem via posten.


Vår adress är:

Att: Lina Grandin/Fototävling 2019

WBAB

Frejgatan 5

777 30 SMEDJEBACKEN


OBS! Vi tar INTE emot papperskopior.


Viktigt!

Genom att lämna in bidrag till denna fototävling godkänner du att de uppgifter du lämnar om dig själv kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av vinnare i tävlingen kommer personuppgifter som namn och efternamn att publiceras i den upptryckta kalendern samt eventuellt även på internet.


Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar kring fototävlingen är du välkommen att kontakta Lina Grandin. Skicka ett e-postmeddelande till lina.grandin@wbab.se eller ring 0240-309 58.

Låt dig inspireras av de vinnande bidragen i årets kalender.PDF


Vi ser fram emot dina bidrag. Sätt igång och mejla oss redan nu!


WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90