Kvinna står redo med kameran. Foto: Mostphotos

Vi söker härliga, roliga och fina bilder till miljökalendern 2021!

Vi efterlyser bilder fotograferade i Ludvika och Smedjebackens kommuner från alla årstider. Vi behöver din hjälp! Mejla dina bästa bilder till oss senast torsdagen den 1 oktober 2020. Av de inkomna bidragen väljer vi ut ett antal bilder som får medverka i kalendern 2021. Blir din bild utvald belönas du med ett presentkort.


Fototävling 2020 – Tävlingsinformation

Månadsbilder

Av de inkomna tävlingsbidragen utser vi månadsbilder och eventuellt även en eller flera omslagsbilder. Införda bilder i kalendern belönas med presentkort (värde 1 000 kronor).


Dina egna bilder

Du får endast delta med bilder som du själv har fotograferat och som du äger upphovsrätten till. Du får skicka in totalt fem bilder.


Motiv

Vi söker årstidsbilder från din närmiljö med miljön i fokus. Gärna bilder på människor, gammal som ung, och djur. Ute eller inne. Tätort eller landsbygd. Helhet eller detalj. Skidåkning en solig vinterdag, en vårutflykt i vitsippshagen, promenad i ett stilla sommarregn, svampplockning en vacker höstdag eller någonting helt annat.


De flesta som deltar i vår fototävling brukar skicka in sommarbilder, vi vill därför påminna om att vi även behöver bilder från årets övriga månader.


Viktigt att tänka på om du fotograferar människor

Vi vill gärna ha bilder med människor. Tänk bara på att du behöver samtycke från eventuella personer som kan identifieras på bilden. Vinnande bilder kan, förutom medverkan i miljökalendern 2021, även komma att publiceras i annat tryckt material, på vår webbplats wbab.se, i sociala medier och vid andra arrangemang.


Om din bild blir utvald kommer vi att skicka ett formulär där din modell/modeller ger sitt samtycke till att medverka på bilden, enligt Dataskyddsförordningen (EU 2016:679, GDPR) samt Dataskyddslagen och övrig kompletterande nationell lagstiftning. Finns det barn med på bilden behöver båda vårdnadshavarna ge sitt skriftliga samtycke i formuläret.


Bildkvalitet

Bilderna behöver vara

  • högupplösta, 300 dpi, för att kunna användas i tryck
  • minst i storlek A4
  • helst i liggande format
  • i färg
  • i bildformat JPEG eller motsvarande.


De bilder vi väljer ut kan komma att beskäras, färgjusteras och retuscheras.


Övrigt

Vi på WBAB förbehåller oss rätten att använda alla vinnande bilder i framtida marknadsföring i trycksaker, på webb, i sociala medier och vid andra arrangemang, utan extra ersättning till fotografen.


Har du bilderna vi söker?

Mejla dina bilder som bifogade filer senast torsdag 1 oktober 2020 till: lina.grandin@wbab.se. Skriv: ”Fototävling 2020” i ämnesraden.


I ditt mejl eller i ett bifogat separat textdokument beskriver du vad varje bild föreställer och vilka personer som är med, var den är tagen och när (månad och år) samt ditt namn, adress och telefonnummer.

 

Det går också bra att skicka dina bilder och kontaktuppgifter med sprend.com (eller motsvarande) eller lägga bilderna på ett USB-minne och skicka dem via posten.


Vår adress är:

Att: Lina Grandin/Fototävling 2020

WBAB

Frejgatan 5

777 30 SMEDJEBACKEN


OBS! Vi tar INTE emot papperskopior.


Viktigt!

Genom att lämna in bidrag till denna fototävling godkänner du att de uppgifter du lämnar om dig själv kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av vinnare i tävlingen kommer personuppgifter som namn och efternamn att publiceras i den upptryckta kalendern samt eventuellt även på internet.


Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar kring fototävlingen är du välkommen att kontakta Lina Grandin. Skicka ett e-postmeddelande till lina.grandin@wbab.se eller ring 0240-309 58.

Låt dig inspireras av de vinnande bidragen i årets kalender. PDF


Vi ser fram emot dina bidrag. Sätt igång och mejla oss redan nu!


WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90