Snart är det dags att sortera mera – förhandsinformation kommer snart till dig i Ludvika kommun

Nu närmar vi oss övergången till det nya avfallssystemet. Till en
början gäller den utökade sorteringen dig som har en villa eller ett fritidshus. I slutet av juli månad kommer du som har valt abonnemang Standard, Dela standard, Mini eller Dela mini att få ett brev innehållande praktisk förhandsinformation inför den stundande starten. Håll utkik i din postlåda!


I kuvertet kommer det att finnas två A4-papper, ett brev med praktisk förhandsinformation om hur införandet  av det nya avfallssystemet går till och hur det påverkar dig som kund samt ett med information om dina nya  sophämtningsdagar (gäller abonnemang Standard och Dela standard) eller din nya sophämtningsdag (gäller abonnemang Mini och Dela Mini).


För dig som vill ta del av förhandsinformationen redan nu, finns materialet tillgängligt här:

Information till dig som har valt abonnemang Standard eller Dela standardPDF

Information till dig som har valt abonnemang Mini eller Dela MiniPDF


Leverans av nya sorteringskärl

Mellan vecka 32 och 40 levereras de nya sorteringskärlen. Vi har anlitat företaget PWS Nordic för utkörningen av kärlen. Eftersom det är många kärl som ska köras ut kan vi inte säga exakt när just du får dina kärl eller ditt kärl.


Låt ditt gamla sopkärl stå framme

Samtidigt hämtar vi också ditt gamla sopkärl, oavsett om det är tomt eller fullt. Vi ber dig därför att låta kärlet stå framme under augusti och september så att vi lätt hittar det och kan ta det med oss.


Håll utkik efter startpaketet

Du får ett startpaket med det du behöver för att komma i gång med sorteringen. Du som har valt abonnemang Standard hittar startpaketet i sorteringskärlet märkt 2. Har du valt abonnemang Mini finns det i ditt nya sorteringskärl. Har du valt abonnemang Dela standard eller Dela mini så kommer det att finnas två startpaket, ett till dig och ett till din granne.

 

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via e-post info@wbab.se eller telefon 0240-309 90.


WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90