Nya sorteringskärl på väg

Utkörning av de nya sorteringskärlen

De senaste veckorna har monteringen av de nya sorteringskärlen pågått för fullt. Vecka 32 påbörjades utkörningen av de nykonstruerade kärlen till villa- och fritidshusägarna i Ludvika kommun, arbetet beräknas vara klart till vecka 40.


Detta händer just nu

De senaste veckorna har det varit en hektisk period med montering och utkörning av de nya kärlen. Som vi informerat om tidigare så kommer dessa att levereras till villa- och fritidshusägarna i Ludvika kommun mellan vecka 32 och vecka 40. I ditt/dina kärl hittar du ett startpaket som hjälper dig att komma igång med sorteringen. Har du abonnemanget Dela Standard, eller Dela Mini, finns två startpaket i kärlet/kärlen.

Det ska vara lätt att göra rätt

Ditt/dina nya kärl är uppmärkta med klisterdekaler i facken för att du enkelt ska kunna lägga rätt sak på rätt plats. Locken på sorteringskärlen som ingår i abonnemang Standard går att öppna från två håll. Det finns därför möjlighet att få en extra uppsättning av dekaler till dina kärl. Kontakta vår kundtjänst om du har behov av att märka upp de olika facken så att dekalerna är synliga även från det andra hållet.

Låt ditt gamla sopkärl stå väl synligt

I samband med att vi levererar ditt/dina nya kärl hämtar vi in de gamla sopkärlen. Vi ber dig därför att ha ditt gamla sopkärl väl synligt under utkörningsperioden. Fram tills dess att du fått ditt/dina nya kärl levererade fungerar sophämtningen som vanligt.


När får du börja sortera mera?

Eftersom det är många kärl som ska ställas ut kan vi inte säga exakt när just du får ditt/dina kärl. Undrar du varför några av dina grannar har fått sina kärl, men inte du? Detta beror på att PWS Nordic som ansvarar för utkörningen av de nya kärlen gör detta enligt sina egna turlistor, och med olika bilar. I enstaka fall kan detta medföra att samtliga boende på en gata inte får dem vid exakt samma tidpunkt.


Vill du veta mer?

Har du några övriga frågor eller funderingar, når du vår kundservice på telefon 0240-309 90 eller via e-post info@wbab.se.

WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90